Max Verstappen was onder weg in China totdat de safety car op de baan kwam. Vanaf een derde positie kreeg de Nederlander nieuwe medium banden waarmee hij de mannen voor hem kon aanvallen. Verstappen maakte echter fouten, eerste raakt hij van de baan nadat hij Hamilton probeerde te passeren. Teamgenoot Daniel Ricciardo kwam voorbij en won uiteindelijk de race. Tot overmaat van ramp toucheerde Verstappen ook nog Vettel toen hij probeerde zo snel mogelijk naar voren te komen, voor deze touche kreeg Verstappen een tien seconden tijdstraf.

Verstappen: Het is gewoon klote, maar ik heb deze race zelf verprutst. Bij Hamilton ging ik ging buitenom, maar daar lagen net wat te veel marbles, waardoor ik de auto verloor. Dat was jammer, maar toen lag eigenlijk nog alles open. Vervolgens zag ik dat Vettel het moeilijk had op zijn banden. Ik probeerde laat de bocht in te remmen. Daarbij blokkeerde ik mijn achterbanden een beetje en raakte ik hem. Dat is natuurlijk mijn fout. Het is niet wat je wil, maar helaas gebeurde het.

Of Max niet meer geduld had moeten hebben? Achteraf is het altijd heel makkelijk om dat te zeggen, maar in deze situatie had ik beter wel kunnen wachten. Ik kan het nu echter niet meer veranderen. Misschien wilde ik te snel naar voren. Op dit moment loopt het even niet soepel. Dat heeft het vorig jaar ook niet gedaan, maar nu is het zaak om dat proberen om te draaien. Het betekent echter niet direct dat ik rustiger aan moet doen. Het is erg ongelukkig dat deze dingen gebeuren. Ik zal alles gaan analyseren en sterker proberen terug te komen.

Verstappen bood na de race zijn excuses aan Vettel aan: Ik denk dat we allemaal wel eens in deze positie hebben gezeten, dus als rijders onder elkaar kunnen we hier goed over praten..

Over de overwinning van Ricciardo:
De racepace was goed, maar zoals ik zei heb ik het zelf verprutst. Daniel heeft een super race gereden. De volgende keer proberen we dat met twee auto’s te doen.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published.