Daniel Ricciardo heeft in China op sensationele wijze de zesde Grand Prix-zege uit zijn carrière geboekt. Max Verstappen werd vijfde nadat hij door een touche met Sebastian Vettel een tien seconden tijd penalty kreeg.

Ricciardo was zeker niet de favoriet voor de zege in China. De Australiër begon als zesde maar kon dankzij een slimme pitstop tijdens een safety car periode nieuwe banden halen en daardoor Ferrari en Mercedes verslaan.

Bij de start was het Vettel die de leiding behield. Bottas volgde en Max Verstappen werkte zich knap op naar de derde plek. Daar achter volgden Raikkonen, Hamilton en Ricciardo. Na de eerste serie pitstop was het Bottas die de leiding pakte. Zowel Vettel en Raikkonen reden lang daardoor en verloren tijd. Raikkonen kwam zelfs achter Ricciardo terug op de baan.

Halverwege de race reden teamgenoten Pierre Gasly en Brendon Hartley tegen elkaar aan waarna een safety car nodig was om de brokstukken op te ruimen. Red Bull reageerde direct en haalde zowel Verstappen als Ricciardo naar binnen. Een fantastische beslissing want Ferrari en Mercedes bleven buiten. Nadat de baan was vrijgegeven waren beide Red Bull’s op hun nieuwe medium banden de snelste auto’s op de baan. Verstappen wilde vanaf plek vier Hamilton aanvallen maar daar was geen ruimte en de Nederlander raakte van de baan. Verstappen kon verder maar zag wel teamgenoot Ricciardo voorbij komen.

Ricciardo reed vervolgens in no-time Hamilton en Vettel voorbij. Verstappen volgde door Hamilton in te halen maar tot overmaat van ramp toucheerde hij Vettel. Hierdoor kreeg de Nederlander een tien seconde tijdstraf. Vettel viel terug naar de zevende positie en zag ook Fernando Alonso nog voorbij komen.

Ricciardo was ontketend en passeerde Bottas vrij gemakkelijk waarna de zege niet meer in gevaar kwam. Bottas en Raikkonen maakte het podium compleet.

Over twee weken de volgende Grand-Prix, die van Azerbeidzjan in Bakoe.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter