Patrick Head, technisch directeur van BMW-Williams gaf in The Mirror te kennen dat hij denkt te weten wat het “probleem” van David Coulthard is. Volgens velen is hij niet consistent genoeg, maar Head claimt net het omgekeerde.

David Coulthard reed voor Williams, toen met Renault krachtbron, in 1994 en 1995. Volgend seizoen mag de Schot op zoek naar een nieuw zitje. Het feit dat hij vaak werd overklast door zijn Finse teamgenoten, kan zijn kansen schaden vindt Head.

“Dat zal zich tegen hem keren. Misschien is hij te intens bezig met zijn job. Hij analyseert alles te veel, dat is geen goed teken. “

Wanneer Coulthard in vorm is, is hij vrijwel perfect, voegde Head er nog aan toe. Maar die vorm kan de volgende race alweer afgenomen zijn.

 

“Hij steekt veel energie in zijn fitness. Hij is ook intelligent – hij denkt over alles. Als hij iets meer relaxed zou zijn, zouden zijn rijcapaciteiten er beter uitkomen.  “

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter