Collega Jeroen Scholte meldde eerder dat Norbert Haug na een loopbaan van ruim 20 jaar als topman van de sportafdeling van Mercedes, ermee ophield. Een reden voor deze beslissing was ons nog niet bekend.

Inmiddels is gebleken dat Mercedes niet tevreden is met de resultaten tot nu toe. Daarmee wordt [waarschijnlijk] niet alleen de F1 bedoelt, maar ook de DTM.

We hadden al het vermoeden dat gebrek aan resultaten het premium-automerk al langer dwars zaten. Haug gaf al snel een verklaring uit aan de pers [Het Duitse nieuwsdienst SID] omtrent zijn vertrek: Er is altijd iemand die de verantwoordelijkheid op zich moet nemen. Het was niet constant genoeg en daarom moest er een verandering komen.

Na het vertrek van Haug dook meteen het gerucht op in de paddock, dat de 60-jarige chef autosport vanwege de komst van de flamboyante oud-wereldkampioen opstapte. Haug daarover: Het was een beslissing van mij en het team, Lauda heeft hier absoluut niets mee te maken. We respecteren elkaar al lange tijd en zullen dat altijd blijven doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.