Net zo verassend als de snelheid van formule 1 nieuwkomer Brawn GP is het gebrek aan snelheid bij McLaren Mercedes in recente tests. Over het algemeen is het lastig om conclusies te trekken uit wintertests, maar voormalig McLaren rijder Fernando Alonso vind het optreden van McLaren tot dusver opvallend matig. “Beide rijders hebben gereden en geen van beide heeft snelle sessies gereden”, aldus de Spanjaard. Ook Felipe Massa heeft aangegeven verrast te zijn door de slechte prestaties.

Officieuze berichten vanuit het team sijpelen inmiddels door dat er inderdaad een probleem is, maar dat deze getraceerd zou zijn tijdens de afgelopen test in Barcelona. Het probleem zou tijdig opgelost kunnen worden voor Melbourne. “Ze hebben nog tijd en hebben ook nog een test in het vooruitzicht om eventuele oplossingen te testen. Die mogelijkheid hebben wij niet meer”, aldus Massa. “Het is opvallend dat ze niet bijster snel zijn, maar we zullen moeten afwachten of dat in Melbourne nog steeds zo zal zijn”.

Ron Dennis meldde eerder deze week nog dat de problemen wel meevielen, maar Mercedes topman Norbert Haug is daar niet zo zeker van. “We zijn momenteel gewoon veel te langzaam. Maar we werken er hard aan en hebben gelukkig nog even tijd om te testen”, aldus Haug in de Duitse media.

By peter