Anthony Hamilton gelooft in zijn zoon en durft zelfs te stellen dat Lewis binnen drie jaar wereldkampioen Formule 1 wordt met Mercedes. Speculaties dat zijn zoon nu al spijt zou hebben van zijn vertrek bij McLaren werden door hem ontkend. Lewis kijkt juist uit naar de nieuwe uitdaging.

McLaren-teambaas Martin Whitmarsh gelooft namelijk dat Lewis Hamilton aardig in zijn maag zit met zijn beslissing om aan het einde van het jaar Woking te verruilen voor Brackley. De wereldkampioen van 2008 tekende een driejarig contract bij Mercedes met ingang van 2013. De Engelsman verlaat na zestien jaar het warme nest van McLaren.

Toch onderschreef Whitmarsh enigszins de mening van pa Hamilton: Ik kan speculeren over een aantal factoren, maar het voornaamste is dat iemand na lange tijd in hetzelfde nest wel eens zijn vleugels uit wil slaan. Je moet de beslissing voor jezelf rechtvaardigen.

Ik hoop dat Lewis beseft dat hij een grote fout heeft gemaakt en ik hoop dat hij daar volgend jaar nog vaak aan denkt. Hij heeft dit besluit genomen en daar moet hij mee leven., zo zei Whitmarsh.

Dat zal inderdaad de grote vraag zijn. Eerder gaf Ross Brawn al aan dat de auto voor 2013 flink anders zou zijn, dan de huidige auto en dat het budget flink omhoog zou gaan.

Hopelijk vergaat het Mercedes volgend jaar een stukje beter, want dit jaar was het vooral mechanische pech voor Michael Schumacher. Rosberg kreeg naderhand geen gang meer in de W03.

Al viel Hamilton in Abu Dhabi weer eens uit, terwijl hij aan de leiding reed. Dus men zal ook de hand in eigen boezem moeten steken bij McLaren.