Lewis Hamilton vond dat hij het absolute maximum uit zijn McLaren had geperst in de kwalificatie en ziet in de vijfde en zevende plaats op de grid als bewijs, dat het team terrein verliest ten opzichte van Red Bull Racing en Ferrari.

In Montreal waren Hamilton en teamgenoot Jenson Button niet in staat, om mee te doen in het gevecht om de pole-positie. De McLaren-boys zaten respectievelijk op 0,5 en 0.8 seconden van pole-sitter Vettel.

Hamilton was ervan overtuigd dat hij niets meer uit de auto kon halen: Ik ben niet ontevreden over mijn inzet. Ik denk niet dat ik ooit zo hard heb gereden in mijn leven, echt waar., zo bezwoer de kampioen van 2008.

Ik zat helemaal op het randje. Ik denk dat ik zelfs de muur raakte op een gegeven moment. Maar ondanks dat ik pushte ging de wagen geen millimeter harder. Ik heb zelfs gebruik gemaakt van de slipstream van een andere auto, omdat we zo langzaam zijn op het rechte stuk. We hebben vermoedelijk de verkeerde [eind[versnelling, dus we zijn 10 km/u, misschien 12-13 km/u, langzamer op het rechte stuk. We verliezen dus een paar tienden op de rechte stukken van de baan.

Lewis Hamilton zei te vrezen dat Sebastian Vettel en Red Bull helemaal buiten hun bereik dreigen te vallen en dat McLaren juist stagneert in haar ontwikkeling.

Vettel is is flink op stoom, zei Hamilton. Ze zijn heel, heel moeilijk voor ons bij te houden op dit huidige niveau. Maar ik blijf positief en ik ben nog steeds hoopvol. Ik weet niet wanneer we weer updates binnenkrijgen, maar ik hoop dat we binnenkort met iets positiefs om de auto sneller te maken. Momenteel staan we stil qua ontwikkeling, maar op de fabriek wordt heel, heel hard gewerkt. Het is gewoon een kwestie van tijd, zo hoopte de Brit.