McLaren rijder Lewis Hamilton, die al sinds zijn kinderjaren onder de vleugels van Ron Dennis staat, was verrast door de mededeling dat Dennis vanaf maart geen teambaas meer is. De wereldkampioen werd hiervan pas op de hoogte gesteld luttele minuten voordat het openbaar werd. Dennis maakte afgelopen vrijdag bekend dat hij zijn taken als teambaas overdraagt aan zijn rechterhand Martin Withmarsh. “Ik wist ook van niets, hoor. Slechts enkele minuten voordat iedereen het wist, werd ik ervan op de hoogte gesteld”, aldus Hamilton in de Daily mail.

De Britse krant merkt op dat dit zou komen door de beschadigde verhouding die de twee zouden hebben, sinds problemen in de zomer van 2007 met Fernando Alonso. Hamilton liet echter duidelijk blijken dat zijn hele carriere mede mogelijk is gemaakt door de 61-jarige Dennis. Toch denkt Hamilton dat het team geen schade oploopt van de veranderingen aan de top. “Het team is altijd al meer geweest dan alleen Ron Dennis. Er ligt een stevige fundatie om de komende jaren te domineren.”

Ron Dennis wist nog te melden dat de titel van afgelopen seizoen voor zijn protege een factor heeft gespeeld in zijn uiteindelijke beslissing om nu te stoppen als teambaas. “Die titel maakt de beslissing in ieder geval een stuk makkelijker”, aldus Dennis.

By peter