De 2008 bolides van zowel Renault als Williams zullen morgen debuteren op de testbaan. De twee teams testen maandag als enige op het Spaanse circuit van Valencia, de andere teams beginnen een dag later aan de tests.

De Williams FW30 had eigenlijk een week geleden al moeten rijden tijdens de tests in Jerez. Helaas werd deze deadline niet gehaald en reed het team afgelopen week in de interim FW29B. Waarschijnlijk zal Williams deze week opnieuw aanvangen met coureurs Nico Rosberg en Kazuki Nakajima, de kans bestaat dat ook Hülkenberg nog in actie zal komen.

Ook het baandebuut van Renault is speciaal, niet omdat de wagen een week te laat debuteert, maar omdat de R28 pas 31 januari gepresenteerd wordt. Hierdoor is de wagen dus eerder op de baan te zien dan bij de presentatie. Fernando Alonso is naar alle waarschijnlijkheid degene die de R28 morgen de baan op zal sturen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!