Lewis Hamilton mag in China voor de 63ste keer van de eerste startplek aan een race beginnen. Een (persoonlijk) mijlpaal nadert voor de Brit.

Want Hamilton scoorde ook zijn zesde pole op rij sinds de Grand Prix van Amerika. Overigens is zijn idool Senna met acht keer pole op rij nog altijd recordhouder.

Naast 63 poles en de zes-op-rij, kruipt de coureur van Mercedes richting zijn idool Ayrton Senna. Ayrton Senna behaalde tussen 1984 en 1994 65 pole’s. De Braziliaan stond erom bekend om zichzelf en zijn auto volledig uit te wringen in één supersnel rondje.

Een treffend voorbeeld daarvan was de Grand Prix van Monaco in 1988. Senna reed zijn teamgenoot, de Fransman Alain Prost, op liefst 1,4 seconde! En dat terwijl de McLaren-Honda MP4/4 toch al zo’n dominante auto was, aangezien Prost op zijn beurt weer 1,3 seconde ‘los‘ was van de rest!

Een performance waar Fernando Alonso anno 2017 alleen maar van kan dromen.

Overigens heeft Michael Schumacher het record in handen met 68 pole’s. Van de actieve coureurs staat Vettel met 46 pole positions ver achter de Brit.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!