Lewis Hamilton zegt dat hij niets anders kan dan alles uit de kast te halen om elke nog resterende race te winnen. Dit zegt hij aan de vooravond van de eerste in een mogelijke serie van cruciale races. Hij wil er alles aan doen om zijn kampioenschap te verdedigen, zeker op het circuit waar hij vorig jaar nog kampioen werd, met toen nog drie races voor de boeg.

Nu wil hij niet hetzelfde voor Rosberg, dus hij mag zich geen enkele fout meer permitteren. Anders kan hij de prolongatie van zijn titel wel vergeten. Op het 5513 meter lange Circuit Of The Americas in Austin (Texas) kijkt hij aan de start tegen een achterstand van 33 punten aan. Hij weet dat hij nog 100 punten kan binnenhalen en dat Rosberg in dat geval niet alle keren tweede mag worden.

Afhankelijk

Hamilton is dus ook afhankelijk van anderen om de titel in de wacht te slepen. Of zijn teamgenoot moet fouten maken, of hij moet hopen op hetgeen waar hij afgelopen race zo van baalde, namelijk dat een andere bolide, de meest waarschijnlijke is er een van Red Bull of Ferrari, zich tussen hem en Rosberg nestelt. Hoewel de Ferrari-rijders dit seizoen nog geen overwinningen hebben behaald, hebben ze wel een aantal tweede plaatsen in de wacht gesleept.

Toch zit er iets geks in het voornemen van Hamilton. Natuurlijk wil hij alles halen uit de races die nog komen gaan. Dat lijkt echter te suggereren dat hij zichzelf impliciet verwijt eerder onvoldoende te hebben gedaan. Ongetwijfeld hebben hij en zijn team keer op keer de races geanalyseerd, maar wellicht is de belangrijkste les voor Hamilton dat hij vooral van zichzelf uit moet gaan.

Het is te hopen voor Hamilton dat hij op het circuit waar hij drie van de vier keer won, in het land waar hij zo van houdt, zijn eerste stap kan zetten naar nog een titel in de Formule 1.

(Bron: Crash.net)


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!