Met een P3 in de kwalificatie [QT] en een P5, meent de wereldkampioen van 2008 dat de resultaten boven verwachting zijn. Dit zei de Brit tegen Sky Sports. Ik denk dat dit veel beter is dan waarop we voor de eerste race van het seizoen hadden gehoopt. Het is dan ook een mooi begin., aldus Hamilton.

Er was wel een fors snelheidsverschil met Raikkonen, Vettel en beide Ferrari’s. Bij Mercedes gaan ze nu een grondige analyse doen van de race en trachten ze de oorzaak van dit verschil te vinden. Ik was verbaasd toen ze me voorbij reden. Het tempo was goed en opeens waren de mensen om mij heen veel sneller. De auto voelde goed op dat moment dus ik snap er eigenlijk nog niks van. We moeten maar even goed analyseren waarom die jongens bij mij wegrijden. Het tempo zat er de hele race in, dus het team heeft goed werk verricht., vertelt Lewis over het verloop van de beginfase.

Veel tijd om na te denken heeft Hamilton echter niet. Volgend weekend staat de Grand Prix van Maleisië alweer op het programma.