McLaren heeft een nieuw koningskoppel in de rangen. Lewis Hamilton en Jenson Button, de twee laatste wereldkampioenen, worden teamgenoten in een volledig Britse line-up voor de renstal uit Woking. Enkele jaren geleden was Fernando Alonso de nieuwe koning bij McLaren maar die relatie liep zoals algemeen bekend lichtjes verkeerd af. De combinatie van de Spaanse wereldkampioen met een almaar sterker wordende ‘rookie’ bleek het team uiteindelijk teveel te worden.

Anno 2010 is McLaren er opnieuw zeker van dat ze haar piloten in het gareel kan houden. Martin Whitmarsh is dan ook snel om duidelijk te maken dat de samenwerking tussen Hamilton en Button vlot zal verlopen:

Lewis en Jenson weten beide wat er nodig is om te winnen. Ik ben er zeker van dat ze elkaar zullen motiveren. Het zal mijn job zijn om hun racers instinct in balans te houden zodat het een voordelige situatie blijft voor het team. Het zijn fenomenale teamspelers, de enige instructie die ze van mij krijgen is om elkaar te respecteren op het circuit, meer niet, ze zijn vrij om te racen.

Uiteraard een standaard perspraatje. Hoe het team de relatie tussen de twee kampioenen zal onderhouden zal pas gedurende het nieuwe seizoen duidelijk worden. Bij McLaren zullen ze in elk geval proberen om een zoveelste fiasco te vermijden.

By peter