Na de race in Japan stonden Max Verstappen en Lewis Hamilton bij racedirecteur Charlie Whiting voor tekst en uitleg over het gebeuren in de slotfase van de Grand Prix.

De kwestie leek daarmee voorbij voor de heren en de FIA.

Maar dit is de Formule 1, dus geheel onverwacht diende Mercedes namelijk alsnog een officieel protest in tegen de ‘onberekenbare en gevaarlijke’ acties van Max Verstappen.

Maar Lewis Hamilton was het daar niet mee eens en floot zijn team terug. Op Twitter plaatste de huidige wereldkampioen de volgende verklaring:

De coureur van Mercedes toont zich hier een echte racer en een goede sportman. Sowieso hadden de stewards niet ingegrepen, dus waarom Mercedes AMG F1 een bij voorbaat kansloos protest wilde aantekenen zullen we nooit weten.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.