Tweevoudig wereldkampioen Mika Hakkinen neemt het op voor Max Verstappen. In de Finse krant Ilta Sanomat laat Hakkinen weten dat hij de gridpenalty voor Verstappen in Canada niet terecht vindt.

Grosjean reed op een andere lijn dan zijn voorgaande ronde toen hij crashte met Verstappen, aldus Hakkinen. Hij reed ook op een andere snelheid. Als Grosjean zijn lijn en snelheid niet veranderd had dan was het waarschijnlijk geweest dat de inhaalactie van Verstappen was geslaagd. Naar mijn mening is de penalty niet terecht.

Lammers is het met Hakkinen eens. In de Telegraaf laat Jan Lammers weten: Dankzij Max kijken de mensen opnieuw naar Formule 1. Mensen zitten op het puntje van hun stoel, Max zorgt voor actie. En dan deze penalty… ik vraag me af wat ze nu echt willen. Het is geen reden om te zeggen hij is 17 en we willen hem een signaal geven. Zijn crash was als signaal al genoeg.

Verstappen blijft de Formule 1-wereld dus bezig houden. Verstappen zelf blijft er rustig onder, hij maakt zich al klaar voor de volgende Grand-Prix in Canada.
Het was afgelopen weekend een enerverende race. We hadden een goede racesnelheid en ik heb er kunnen inhalen. In Monaco! Na een ongelukkige pitstop vocht ik me door het veld naar voren, voordat ik in de eerste bocht een ‘brake test’ kreeg en hard crashte.

Hoe dan ook, die dingen gebeuren. Dit maakt me alleen maar sterker! De volgende keer krijgen we hopelijk wel de punten die we verdienen, ondanks dat ik een gridstraf heb. Ik weet wat mij de komende races te doen staat. Canada is een mooi circuit voor wat inhaalmanoeuvres!


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter