De FIA is op zoek naar nieuwe Formule 1 teams. De autosportbond heeft een tender uitgeschreven waarop potentiële nieuwe teams kunnen reageren. Het team dat de voorkeur krijgt mag deelnemen vanaf het seizoen 2016 of 2017.

De FIA zal selecteren op technische kennis en kunde, ervaring, financiële mogelijkheden en de toegevoegde waarde aan de sport. Geïnteresseerden moeten dit voor 30 Juni bekend maken, de volledige inschrijving dient uiterlijk 1 September bij de FIA ingediend te zijn. De beslissing zal plaatsvinden op 30 September. Wanneer de FIA besluit dat er geen geschikte kandidaten gereageerd hebben zal er geen extra team worden toegevoegd.

In 2009 schreef de FIA voor het laatst een tender uit. Team Lotus, Manor Motorsport, Campos Meta 1 en USF1 waren toen de teams die een startbewijs bemachtigden. Van deze teams is anno 2015 enkel Manor Motorsport nog actief als Manor F1 Team. USF1 kwam nooit aan de start van een Formule 1 race. Hispania Racing Team (voortgekomen uit Campos Meta 1) ging na het seizoen 2012 failliet. Caterham (voortgekomen uit Team Lotus) werd eind 2014 failliet verklaard.

In 2016 zal ook het Amerikaanse Haas F1 Team debuteren in de koningsklasse van de autosport.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!