Gene Haas heeft bekendgemaakt dat hij niet op zoek is naar een talentvolle Amerikaanse piloot voor zijn team. Hij stelt dat hij geen risico kan nemen met een onervaren piloot als hij zijn team naar de top wil werken.

Halfweg het seizoen leek het er nog op dat het team hier oren naar had, met onder meer Michael Andretti die probeerde een jong talent te vinden om naast Romain Grosjean in te zetten in 2017.

Met een Amerikaans team zou het mooi zijn als ze een Amerikaan zouden nemen als rijder. Het zou de fanbase in de Verenigde Staten een enorme boost geven. De effecten zijn nu al duidelijk met het team, maar met een piloot kan er nog zo veel meer.

Alexander Rossi is zo’n talent dat om de een of andere reden niet wordt erkend. De jongen doet het enorm goed in de GP2, kent alle circuits en heeft genoeg ervaring. Maar wanneer je niet in de picture bent bij een top team kan je gewoon niet laten zien wat je kan.

Gene Haas heeft zo zijn eigen redenen om niet naar een Amerikaans talent te zoeken.

Als we alles op zijn Amerikaans moeten doen zouden we geen geld of tijd genoeg hebben om iets te doen. Wat we nu doen is een race team opbouwen, en dan moet je voorzichtig zijn en alles goed bekijken.

Als een goede Amerikaanse rijder zich aanbiedt om ons te helpen een team te bouwen, dan ja, maar hij moet ook ervaring hebben. In deze fase van ons team is het niet het moment om blindelings een Amerikaan aan te stellen voor enkel de fans. Ervaring hebben we nodig, en die zit helaas niet bij Amerikaanse piloten.

Tot nog toe is er onduidelijkheid over de line-up voor Haas in 2017. Geen van de rijders heeft een contract, al wordt verwacht dat Romain Grosjean zeker zal blijven. De toekomst van Gutierrez is echter minder zeker. Met de vele verschuivingen van piloten tussen teams zouden er wel eens kapers op de kust kunnen zijn voor het zitje.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!