Autosport is niet alleen maar gas geven. Op tijd remmen maakt net zo goed deel uit van een zo perfect mogelijk rondje over een circuit. Sterker nog; hoe beter de remmen, hoe meer vertrouwen een coureur krijgt in zijn auto.

Dat vertrouwen zal bij de rijders van Haas behoorlijk minder zijn. Al in 2016 hadden de Amerikanen problemen met de remkracht van hun racewagen, en dat probleem is in 2017 gebleven.

Het team is nu de remmerij van Carbone Industrie aan het testen. Momenteel zijn de auto’s uitgerust met remmen van Brembo, zowaar geen kleintje op het gebied van (carbon)remmen. Toch is er geen zekerheid dat Brembo verleden tijd is voor HaasF1.

We moeten iets doen aan de remmen, maar of een overstap naar Carbone de oplossing is, weet ik niet, zo begon teambaas Günther Steiner.

We hebben de remmen van Carbone uitgeprobeerd in Bahrein en Sotsji, alwaar gauw bleek dat de koeling te wensen over liet. We kunnen door deze problemen geen raceafstand rijden met de remmen van Carbone.

We blijven voorlopig dus rijden met Brembo, in ieder geval tot en met de race in Barcelona [14 mei, FR]. Daartegen was vooral Grosjean tevreden over de laatste updates van Brembo. We houden alle opties open., aldus Steiner.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!