Fabian Vettel, broer van WK-leider Sebastian, heeft zijn eerste ervaring als racepiloot achter de rug. In de Audi Sport TT Cup op het circuit van Hockenheim mocht de 18-jarige Duitser afgelopen weekend voor het eerst aan de slag. Bij zijn debuut in de racerij kende hij wisselende resultaten, maar de media-aandacht was er niet minder om.

Tientallen cameramannen en fotografen omstuwden de jonge Vettel in Hockenheim, dat op ongeveer 50 km van zijn ouderlijk huis ligt. Ook heel wat handtekeningjagers probeerden tot bij hem te geraken. Ik had het natuurlijk wel wat verwacht, maar dat de aandacht zo extreem zou zijn, had ik nooit kunnen denken. Maar ik kan er wel mee overweg.

De eerste race van de Audi TT Cup, dat het voorprogramma van de DTM verzorgt, was allesbehalve een gedroomde start van zijn autosportcarrière. Nadat hij een drive through penalty genegeerd had, werd de jongste Vettel gediskwalificeerd. In race twee verging het hem een stuk beter en snelde hij op regenbanden vanaf de elfde startplaats naar de achtste plek.

Dat hij ooit zijn elf jaar oudere broer kan vergezellen in de F1 lijkt ondanks zijn jonge leeftijd haast uitgesloten volgens Fabian Vettel. Als Duitser droom ik uiteraard van de DTM, maar ik heb ook een plan B klaar mocht het racen op niets uitdraaien. Vettel zou in dat geval willen studeren voor ingenieur.

Maar eerst zet hij dus alles op alles voor een carrière in de sport. Fabian heeft wel veel minder ervaring met het racen dan zijn leeftijdsgenoten, die haast allemaal al een serieuze carrière in het karten hebben opgebouwd, meent vader Norbert, die zijn jongste zoon bijstaat in de pits zoals hij dat vroeger ook bij Sebastian deed. Ik heb nog geprobeerd om een voetballer van hem te maken, maar dat was toch niet zo zijn ding, lacht vader Vettel.

Vettel junior wil hoe dan ook zijn achternaam niet gebruiken om ergens een zitje af te dwingen. Ook zijn broer inschakelen is voor hem geen optie. Ik wil volledig mijn eigen weg gaan. Zijn advies is natuurlijk altijd wel handig, maar ik wil er bijvoorbeeld wel zelf voor zorgen dat ik aan het eind van het seizoen genoeg geld heb om volgend jaar weer te racen, aldus Fabian Vettel. Samen met mijn vader wil ik een gewone rijder zijn zoals al mijn concurrenten.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!