Giedo van der Garde was vandaag beter te spreken over zijn auto dan gisteren, maar door drukte op de baan kon hij niet het volle potentieel van de auto benutten.

GvdG had in de vrije trainingen veel last van onderstuur. Daarom hebben we een aantal veranderingen doorgevoerd en in de derde vrije training voelde de auto direct beter aan”, zegt de Caterham-coureur. “We probeerden nog iets uit, maar dat bleek geen verbetering. Dus hebben we alles weer teruggezet en daarna ging de snelle run wel goed.

In de kwalificatie kon Van der Garde echter niet profiteren van de gewijzigde afstellingen . Ik had geen vrije ronde., verklaart hij. Mijn eindtijd is dus niet het maximale wat erin zat. Maar toch ben ik ver voor de Marussia’s geëindigd en dat was mijn doel vandaag. We hebben onze voorsprong duidelijk vergroot.

Wij van GPPits hopen Van der Garde de Marussia’s voor kan blijven. De Nederlander start altijd zeer sterk, om dan vervolgens ver terug te vallen qua rondetijden en posities. Het gat met Marussia is in ieder geval groter dan we de afgelopen tijd hebben gezien.