Esteban Gutierrez heeft wel oren naar Haas F1. De 23-jarige Mexicaan is momenteel testcoureur van Ferrari en staat in de belangstelling van het nieuwe Formule 1-team Haas.

Haas F1 zou Gutierrez graag als ervaren coureur in huis halen. Daarnaast kan de Mexicaan met persoonlijke sponsoren ook voor extra inkomsten zorgen.

Een eigen stoeltje op de startgrid voor volgend jaar is zeker iets wat ik ambieer, aldus Gutierrez. Ik heb ervoor gekozen om dit jaar testcoureur te worden bij Ferrari. Dit open weer andere deuren. Het risico om Sauber te verlaten was groot, de kans bestaat immers dat ik nooit meer een Grand-Prix stoeltje krijg.

Misschien geeft Ferrari me eens kans om in Mexico op vrijdag te rijden. Maurizio Arrivabene heeft me verteld dat dit afhangt van de stand in het wereldkampioenschap.

Haas F1 een nauwe samenwerking met Ferrari. Gutierrez zou ook deel uit kunnen gaan maken van deze relatie. Naast Gutierrez staan ook Jean Eric Vergne en Nico Hulkenberg op het lijstje van Haas.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter