Op zondag 2 augustus was het tijd voor de 2015 editie van de Gamma Racing Day. Met meer dan 87.500 bezoekers op zondag overtrof het racespektakel de bezoekersrecords van voorgaande jaren. Over het hele weekend trok het evenement meer dan 100.000 bezoekers. De moeite die het publiek deed om naar het circuit te komen werd dan ook meer dan beloond met spannende races en een uitgebreid demonstratieprogramma.

Max mania op Assen
Max Verstappen is hot in Nederland, en de autosport dus ook. Dat is wat je kunt concluderen na de Gamma Racing Day op Assen. Het racefestijn werd voorgaande jaren al goed bezocht, maar de komst van Verstappen maakte dat de bezoekersaantallen dit jaar alle records verbroken. Naast de inmiddels traditionele blauwe Gamma petjes was een groot deel van het publiek gehuld in Scuderia Toro Rosso kledij. T-shirts welteverstaan, want het was warm op het TT Circuit in Assen. Met temperaturen die boven de 27 graden Celsius uit kwamen had de organisatie wederom geluk met het weer.

Het hoofdgerecht tijdens de Gamma Racing Day was zonder twijfel de Formule 1 demonstratie. Red Bull Racing was aanwezig met twee in Scuderia Toro Rosso kleuren gehulde Red Bull RB7 bolides uit 2011. Max Verstappen trakteerde het publiek op twee runs van een kwartier, en die gingen gepaard met de nodige donuts en burnouts. Meerdere keren plaatste Verstappen zijn handtekening op het Drentse circuit. Na afloop van de demonstraties was er gelegenheid voor de fans met paddock toegang om met de Limburger op de foto te gaan of een handtekening te scoren.

Max Verstappen was echter niet de enige die het publiek mocht vermaken in de pauze van het raceprogramma. Het Marc VDS team was aanwezig voor een demonstratie met MotoGP coureur Scott Redding, regerend wereldkampioen Moto3 Alex Marquez en regerend wereldkampioen Moto2 Esteve ‘Tito’ Rabat. Daarnaast was er nog een drift en buggy demo met de gebroeders Coronel en een supercar parade met onder andere Robert Doornbos.

Spectaculair raceprogramma
Naast de demonstraties draait de Gamma Racing Day natuurlijk vooral op het raceprogramma. Met races voor motoren en auto’s is het evenement het grootste gecombineerde evenement van Europa en ook dit jaar was er weer een bont gezelschap aan raceklassen aanwezig. De motorsportmannen kwamen in actie in de vorm van een gecombineerde ONK Dutch Superbike en Supersport race en een race in het wereldkampioenschap zijspannen. Verder waren er autoraces met de Dutch Supercar Challenge, Renault Clio Cup Benelux, Formule Renault 2.0, NK Historische Toerwagens en de BOSS GP.

Met name de BOSS GP was een klasse waar veel bezoekers naar uit keken. De klasse bestaat namelijk uit voormalig Formule1, Champcar, GP2, en World Series by Renault wagens. Zo was er een inschrijving met de 2006 Scuderia Toro Rosso STR-1. De wagen won de race met een ruime voorsprong op de concurrentie. Een andere trekpleister van de klasse is de 2004 Jaguar R5 van Klaas Zwart. De Jaguar had echter last van technische problemen en moest de strijd voortijdig staken.

Een andere grote klasse aanwezig op de Gamma Racing Day is het wereldkampioenschap zijspannen. Zo was er Nederlands succes voor coureur Bennie Streuer en bakkenist Geert Koerts. Het duo won de race op Assen en pakte daarmee de leiding in het algemeen klassement en hebben zo uitzicht op de wereldtitel.