Romain Grosjean is de nieuwe directeur van de Grand Prix Drivers Association (GPDA), de coureursvakbond. De Haas F1 coureur volgt daarmee Jenson Button op.

Grosjean zal aan de slag gaan naast mede directeur Sebastian Vettel, en voorzitter Alexander Wurz. Grosjean is dankzij een stemronde onder GPDA leden in Sochi verkozen tot de positie. Ik ben trots dat ik verkozen ben tot directeur van de vakbond. Wij coureurs delen niet altijd dezelfde mening, maar we willen allemaal het beste voor de sport. Ik geloof dat we een belangrijke rol hebben voor de evolutie van de sport. Verklaarde Grosjean na zijn aanstelling.

Jenson Button heeft afstand gedaan van de positie als directeur, aangezien hij niet meer full-time actief is in de Formule 1. De Brit, die dit seizoen Fernando Alonso eenmalig vervangt tijdens de Grand Prix van Monaco, was sinds 2013 directeur van de GPDA.

De GPDA werd in 1994 opgericht om ervoor te zorgen dat coureurs één front konden vormen om de veiligheid in de sport te vergroten. In de daaropvolgende jaren is de GPDA geëvolueerd tot een soort vakbond voor de coureurs.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!