McLaren denkt dat het uiterlijk in September kan testen met het cockpit shield. Het ‘shield’ moet het hoofd van de coureurs beschermen tegen rondvliegende onderdelen tijdens het racen.

Sinds 2016 is de FIA op zoek naar mogelijkheden om het hoofd van de coureurs in open-cockpit klassen te beschermen. Vorig jaar kwam men op de proppen met onder andere het aeroscreen van Red Bull, en de inmiddels veel geteste halo. De halo zou in 2017 zijn intrede doen in de Formule 1, maar is op verzoek van de teams en coureurs uitgesteld, en later zelfs afgesteld.

Tijdens de Grand Prix van China kwam de FIA met het cockpit shield. Het gaat om een doorzichtige glazen koepel dat de voorkant van het hoofd moet beschermen. De FIA is van plan om het systeem per 2018 in te voeren, en daarvoor moet er wel getest worden met het plan.

McLaren is aan de slag gegaan met het plan, en volgens teambaas Eric Boullier is het systeem klaar om uiterlijk tijdens de Grand Prix van Italië in September getest te worden. Een paar dagen geleden hebben we de tekeningen gekregen van de FIA. We doen ons best om op zijn laatst tijdens de Grand Prix van Italië in September het systeem te testen.

De coureurs zijn nog altijd verdeeld over het onderwerp hoofdprotectie. Fernando Alonso heeft al aangegeven niet onwelwillend tegenover een protectiesysteem te staan, maar gaf daarbij wel aan dat het niet aan de coureurs is om hier een beslissing over te nemen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!