Lotus-teambaas Eric Boullier heeft verkondigd dat er een nieuw contract klaarligt voor Romain Grosjean en dat dit alleen nog maar getekend hoeft te worden door het team en de coureur.

Vreemd is dat niet, want voor Lotus wegen de goede resultaten en het potentieel van Grosjean echter duidelijk zwaarder dan de negatieve publiciteit en het aantal crashes, met als gevolg dat contractverlenging inmiddels zo goed als zeker is.

Volgens Boullier was de deal zelfs al voor de Grand Prix van Zuid-Korea van afgelopen weekend beklonken, maar kon het papierwerk ‘vanwege een situatie met de FIA‘ nog niet ondertekend worden.

Hoewel Boullier niet wil toelichten wat hij bedoelt met zijn opmerking over ‘een situatie met de FIA’, speelde het volgens de BBC op de achtergrond mee dat Grosjean een officieuze waarschuwing had gekregen dat hij waarschijnlijk gediskwalificeerd zou worden als hij in Zuid-Korea weer bij een incident betrokken zou zijn. Grosjean slaagde er echter in uit de problemen te blijven en eindigde op P7.