Romain Grosjean is rond met het Formule 1 team van Gene Haas zo weet Autosport.com te melden. De Fransman gaat na alle waarschijnlijkheid Enstone en Lotus na vier jaar verruilen voor nieuwkomer Haas.

Gisteren konden wij al melden dat Gene Haas aankomende dinsdag met rijdersnieuws gaat komen. Bij deze persconferentie in Kannapolis is Gene Haas zelf aanwezig evenals team principal Guenther Steiner en verwacht wordt dat ook Romain Grosjean beide heren zal vergezellen bij de persbijeenkomst.

Dat Haas een nieuwkomer is in de wereld van de Formule 1 heeft geen negatieve invloed gehad op de keuze van Grosjean. Gene Haas heeft een reputatie in de Amerikaanse motorsport, maar dat was voor Romain Grosjean niet de belangrijkste reden om voor de nieuwkomer te kiezen. De connectie die Haas heeft met Ferrari zou voor de huidige teamgenoot van Maldonado een van de doorslaggevende redenen zijn geweest voor een overstap. Het Formule 1 team van Gene Haas rijdt aankomend seizoen met Ferrari motoren en heeft daarnaast de beschikking over andere Italiaanse componenten.

De faciliteiten bij Haas en de power unit van Ferrari geven de man met nummer acht op de bolide het vertrouwen dat Haas F1 volgend seizoen wel eens mee kan gaan strijden in het middenveld van de koningsklasse. Daarnaast houdt Grosjean door zich bij Haas te voegen uitzicht op een stoeltje bij een topteam voor 2017, mocht Ferrari besluiten het contract met Kimi Raikkonen niet te verlengen.

Omdat Ferrari motorleverancier en partner is van Haas ontstaat voor de Italianen de mogelijkheid om de data van Grosjean te vergelijken met de data van Raikkonen. Het stoeltje naast Grosjean bij het Amerikaanse team lijkt naar Mexicaan Esteban Gutierrez te gaan. Voor Guti geldt hetzelfde als voor Grosjean. Ferrari zou ook zijn data kunnen vergelijken met die van Raikkonen. Voor Ferrari ontstaat hiermee de mogelijkheid om een weloverwogen keuze te maken voor het zitje naast Sebastian Vettel in 2017.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!