50 racewagens. Dat is de bestelling die de organisatoren van de A1 Grand Prix geplaatst heeft aan het adres van Lola Cars International. Dat zijn er twintig meer dan de originele bestelling. De stijging is te danken aan de stijgende vraag van de deelnemende landen, die allen een minstens ��n zitje willen hebben in het nieuwe kampioenschap. Het A1 Grand Prix Championship gaat in de herfst van 2005 van start. Ook al zijn er 58 Ford Zytec-motoren besteld bij Zytec Engineering. Dat brengt het totaal op de grootste bestelling in een singelseaters-kampioenschap.

De oprichter en voorzitter van het A1 Grand Prix-kampioenschap, Zijne Hoogheid Sheikh Maktoum Hasher Maktoum Al Maktoum, was erg opgetogen over het concept.

“We hebben een concept ontworpen, een pure business en een droom. Dat dit vandaag in realiteit veranderde heeft al mijn verwachtingen overtroffen. Het bewijs zijn de 13 landen die zich al hebben ingeschreven, en dat getal zou binnenkort wel eens naar de 19 kunnen stijgen. En grote interesse dus voor het allereerste Motorsport Wereldkampioenschap.”

Rupert Mainwaring, directeur van Lola Cars International, was dolenthousiast:

“Dit is zonder twijfel het grootste contract dat Lola ooit heeft afgesloten. We gaan zeker de allerbeste wagens leveren, iets waardoor Lola de laatste jaren steeds meer gekend is geworden. We zijn al sinds het begin betrokken geweest bij het A1-project en ik heb het gevoel dat onze goede relatie met Sheikh Maktoum en zijn organisatie zeer goede vruchten zal kunnen afwerpen.”

Tenslotte laten we ook John Manchester, de verantwoordelijke voor de uitvoeringen van Zytec Engineering, aan het woord:

“Dit is de grootste bestelling dat Zytec ooit heeft binnengekregen. Dit cre�ert een goede mogelijkheid om onze naam hoog te houden en om meer mensen aan het werk te zetten. We zullen ons uiterste best doen.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter