Zowel BMW als Honda bergen hun plannen op om om juridische stappen te ondernemen tegen de nieuwe regels aangaande de motors voor 2006.
De reden is dat de twee motorleveranciers het imago niet willen schaden van de sport.

Zoals we weten zullen de F1 teams het in 2006 moeten stellen met een 2.4 L V8 motor in plaats van 3.0 L V10 motor waar ze nu gebruik van maken.

“Het BMW Williams F1 team heeft in samenspraak met Honda beslist de nieuwe motor regels voor het 2006 seizoen niet te zullen aanvechten: “

aldus Mario Theissen van het BMW Williams team.

De aankondiging van de 2.4L V8 motor regel bracht met zich mee dat drie teams hier niet mee akkoord gingen, BMW, Honda en Mercedes.
Van het McLaren kamp is er nog niets officieel gezegd hieromtrent, maar we kunnen aannemen dat ook McLaren de juridische stappen zullen laten vallen.

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter