De houder van de commerciële rechten van de F1 te weten Formula One Group [dat bestaat uit Formula One Management, Formula One Administration en Formula One Licensing BV, welke ook onderdeel zijn van de Formula One Holdings.], wordt toegelaten tot de aandelenbeurs in Singapore. Volgens insiders hebben toezichthouders in de Aziatische stadstaat toestemming gegeven voor de beursgang.

Eerder dit jaar werd al duidelijk dat grootaandeelhouder CVC Capital een deel van zijn belang via de beurs wil verkopen. CVC bezit ruim 63 procent van Formula One Group, het bedrijf dat de races in de hoogste klasse van de autosport organiseert en promoot en de televisierechten ervan in handen heeft. Door het verkoop zal het aandeel CVC in de Formule 1 afnemen van 63,4 procent naar 40 procent.

Volgens de bronnen wil CVC eind juni voor 2,5 miljard dollar aandelen op de markt brengen. De investeringsmaatschappij vergaarde haar totale belang in Formule 1 in 2006 voor hetzelfde bedrag. De emissie zou de Formule 1 waarderen op ruim tien miljard dollar.

Wat vinden jullie daarvan? Een goede zaak? Of juist niet? Word lid van onze forum, doe mee aan de poll en geef je mening!

UPDATE:

Nog voor de beursgang van de Formule 1, schijnt grootaandeelhouder CVC Capital Partners al een pakket van 1,6 miljard dollar te hebben verkocht aan de Amerikaanse vermogensbeheerders Blackrock en Waddell & Reed en het Noorse Norges Bank Investment Management. Dat meldt het persbureau Reuters.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *