Daniel Ricciardo heeft de eerste tegenslag voor de Spaanse GP al te verwerken gehad. De Renault coureur heeft een gridpenalty van drie plekken opgelopen na zijn aanvaring met Daniil Kvyat tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan.

Het was een wat enthousiaste actie van Ricciardo. Aan de binnenkant van bocht drie probeerde hij op zijn eigen karakteristieke wijze Daniil Kvyat te passeren. Alleen ging het deze keer niet als we van hem gewend zijn. Hij miste de bocht en dwong zo ook Kvyat rechtdoor. Toen Ricciardo achterwaarts het circuit weer op wilde rijden reed hij tot overmaat van ramp ook nog eens tegen de Toro Rosso aan. De FIA deelde een sanctie uit aan Ricciardo voor de wat onhandige manouvre. TIjdens de volgende GP in Spanje moet hij drie plekken achteruit op de startopstelling wegens het veroorzaken van een botsing.

Het zit Ricciardo dit seizoen nog niet echt mee nu hij voor Renault rijdt. In vier wedstrijden zag hij slechts één keer de finishvlag, in China. Daar scoorde hij ook meteen zijn eerste punten van het seizoen. Vooralsnog ziet het er niet naar uit dat Renault de strijd met Red Bull Racing aan kan gaan.


Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!