De toekomst van de Grand Prix van Maleisië is onzeker. Er gaan geruchten in het land dat de Formule 1 de deur gewezen wordt in verband met een gebrek aan lokale interesse, en de hoge organisatiekosten.

Het Sepang International Circuit is al vanaf 1999 gastheer van de Maleisische grand prix. Daarmee is het land een vaste waarde geworden op de Formule 1-kalender. Deze week wordt er echter vergaderd om de toekomst van het evenement te bespreken. Volgens lokale bronnen is slechts zestig procent van de beschikbare kaarten verkocht voor de editie van 2016. Ook zou de race op televisie zeer slecht bekeken zijn. Misschien is het goed voor Maleisië om een pauze te nemen. Het product Formule 1 is niet leuk. De sport wordt gedomineerd door één team, aldus de CEO van het Sepang International Circuit, Datuk Ahmad

Ook de Maleisische minister van Sport, Khairy Jamaluddin, is van mening dat de Formule 1 niet interessant meer is. Volgens hem is het veel interessanter om te focussen op het MotoGP kampioenschap, dat minder kosten met zich mee brengt om te organiseren: Ik denk dat we moeten stoppen met F1, tenminste voor een tijdje. Het kost te veel en levert te weinig op. Toen we voor het eerst de F1-race organiseerden was dat heel wat. De eerste in Azië buiten Japan. Nu zijn er zoveel nieuwe circuits. Het is niet nieuw meer. Ik denk dat we nog steeds de MotoGP moeten organiseren. Dat is goedkoper, levert een vol huis en we hebben rijders in de Moto2 en Moto3

Sepang heeft nog een contract tot en met 2018 om de Maleisische grand prix te organiseren.

Quotes: Motorsport.com


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!