In de aanloop naar dit raceweekend waren vele ogen gericht op team Haas. Schitteren voor eigen fans in het thuisland, dat was het doel. Tot nu toe vallen de resultaten erg tegen. We nemen de resultaten onder de loep;

Tijdens de vrije trainingen op de vrijdag werd al snel duidelijk dat het Amerikaanse team snelheid tekort komt. Grosjean en Gutierrez eindigden veertiende en vijftiende in de eerste vrije training en achtiende en twintigste in de tweede vrije training.

Dat beloofde al weinig goeds voor de zaterdag, de dag van de derde vrije training en de kwalificatie. Na een zestiende en zeventiende plek in de derde vrije training zag Team Haas de bui al hangen in het zonnige Austin.

Romain Grosjean, die dit weekend zijn honderdste Formule 1 race rijdt, wist in de kwalificatie niet voorbij Q1 te komen. Met een tijd van 01:38.308 kwam hij bijna 0,3 seconden tekort voor Q2. Gutierrez haalde het wel, maar wist in Q2 niet sneller te gaan dan de veertiende plek.

We komen downforce tekort en betalen daar een hoge prijs voor, aldus Grosjean. Deze baan vereist nu eenmaal een hoop neerwaartse druk en we hebben gewoonweg niet voldoende. Het ziet er niet goed uit voor onze eerste thuisrace.

Tot nu toe is het weekend van Haas weinig hoopgevend, maar Haas heeft al vaker dit jaar laten zien verrassend uit de hoek te kunnen komen. Wie weet waartoe ze in de race in staat zullen zijn. Vanavond, vanaf negen uur Nederlandse tijd, gaan we meemaken of Haas boven zichzelf uit kan stijgen.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!