Na de Grand Prix van Duitsland, lijkt nu ook Italië haar Formule 1 race te verliezen? Het gevaar komt van de Italiaanse overheid dat rigoureuze hervormingen in de planning heeft en van FOM-baas Bernie Ecclestone die niet blij is met het huidige contract.

Bernie heeft nu gedreigd om na afloop van dat contract dat in 2016 afloopt, geen nieuw contract te tekenen met de organisator van het iconische Grand Prix.

Wat zeker niet meehelpt is dat de overheid nu met een nieuwe wetgeving is gekomen, waardoor het circuit niet meer in de aanmerking komt voor belastingvrijstelling. Een ‘grapje’ dat het circuit tot 20 miljoen euro kan kosten.

De topman van de Automobile Club d’Italia, Angelo Sticchi Damiani, zei te zullen vechten voor een van de oudste Grand Prix op de kalender. Het is een moeilijke en complexe materie. We moeten samenwerken om te kijken hoe we ons doel kunnen bereiken: een Grand Prix in Monza tussen 2017 en 2020, en daarbij zullen we voorzichtig te werk moeten gaan om fouten te voorkomen., zo werd Sticchi gequoted door het Italiaans media-bedrijf AGI.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!