Sinds ruim een maand bestaat het YouTube kanaal ‘Pitspraat’, waarbij in diverse afleveringen door René Hoogterp en Robin de Jong vanuit een ‘ander’ standpunt de autosport wordt belicht. GPPits.net zal vanaf nu met Pitspraat samenwerken.

Hoogterp hierover: Robin en ik werken bij elkaar in hetzelfde kantoor en we zijn allebei groot autosportliefhebber, de gesprekken na afloop van een raceweekend en onze meningen verkondigen we dan al menigmaal aan elkaar. Toen kwam simpelweg het idee tot stand om dit eens voor een camera te doen. Hoogterp is zelf naast autosportliefhebber ook commentator bij Eurosport en MotorsTV.

Hoogterp: Ik mag nu ruim drie jaar al diverse autosportklasses behandelen, eerst bij MotorsTV en sinds een kleine twee jaar nu ook bij Eurosport. Dit gaat van de World Series by Renault, de GP3, het WEC en het Europees Formule 3 Kampioenschap. Stuk voor stuk interessante raceklassen, vind ik althans!

Robin de Jong heeft ook veel plezier in het maken van Pitspraat: Wij zijn beide autosportliefhebbers en willen juist als liefhebber deze sport behandelen, niet echt op de ‘journalistieke manier’ als je het zo wilt zeggen. Hoogterp zegt hier ook over: Autosport is entertainment, we kunnen wel allemaal zeggen dat het topsport is, dat is het ook wel, maar de sport leeft juist omdat het entertainment oplevert, je moet het ook weer niet té serieus nemen, zo willen wij Pitspraat behandelen en dat vinden we erg leuk om te maken.

Pitspraat en GPPits passen perfect bij elkaar, alleen de naam al!, aldus GPPits.net hoofdredacteur Peter Gloudemans. Pitsstraat is een mooie toevoeging aan de pits en zal voor meer interactie zorgen op ons forum. Het GPPits.net-forum is immers het grootste en gezelligste Formule 1 – forum van Nederland en België. We kunnen niet wachten op de filmpjes van René en Robin.

Pitspraat zal samen met GPPits samenwerken, om interactie te krijgen met de kijkers en natuurlijk zijn er mogelijkheden om ideeën in te brengen voor onderwerpen binnen het YouTube programma. Normaliter wordt er een nieuwe Pitspraat geplaatst na een gereden Formule 1 raceweekend. De eerstvolgende komt enkele dagen na de gereden Formule 1 race in Spanje.

Nu al wat afleveringen terug kijken? Kijk hieronder:

By peter