Met een overweldigende meerderheid van negenentachtig-en-een-half procent (89,5%) is Sergio Perèz door de GPPITS-Forummers uitgeroepen tot Man van de Race

Sergio Perèz kwalificeerde zich op de zaterdag van de grand prix afgelopen weekend knap als tweede, maar moest als zevende starten wegens de vervanging van zijn versnellingsbak.
Bij aanvang van de race stond hij dus niet op de tweede, maar op de zevende plaats op de grid.

De zesentwintigjarige Perèz, geboren in Guadalajara weet steeds meer bewonderaars te werven voor zijn rijstijl, zijn racepace en zijn constante presteren dit seizoen. Perèz pakte zondag voor de tweede keer dit seizoen een derde plek, stond andermaal fier op het podium naast de Ferraristi en de Silberpfeilenfahrer.

Perèz doet het aanmerkelijk beter tot nu toe dit seizoen, dan de Duitser Nico Hulkenberg, die toch ook als een kei van een coureur te boek staat, vorig jaar schreef Hulkenberg midden in het Formule 1 seizoen de Vierentwintig uren van Le Mans nog op zijn naam.

Maar van de negenenvijftig punten die het team Force India tot nu toe veroverde heeft Perèz er negenendertig en Hulkenberg er dus maar twintig op naam staan. Geen wonder dat Sergio Perèz, de altijd lachende Mexicaan, veel genoemd wordt als toekomstig collega van Sebastian Vettel bij Ferrari.

Er gaan nog veel gebeuren de komende maanden in de jaarlijkse tombola van rijders, stoeltjes, sponsoren en teameigenaren.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!