[James Allison (l.) met Fernando Alonso in gesprek]

Vandaag werd de SF15T officieel voorgesteld aan de wereld. Ferrari gaf tijdens de launch ook de mogelijkheid om per chat/mail met de technische staf te communiceren.

Een kans dat wij van GPPits.net niet lieten lopen!

Voor vragen stonden TD James Allison (JA) en motorenman Mattia Binotto (MB) ter beschikking.

Technisch directeur James Allison gaf eerder echter al te kennen dat de nieuwe SF15-T niet alleen een stuk mooier is dan de F14-T van vorig jaar, maar ook dat er op zowel aerodynamisch als motorisch vlak veel vooruitgang is geboekt ten opzichte van diens voorganger.

De verwachtingen zijn intern dan ook hooggespannen, maar daar moet altijd de kanttekening bij worden gemaakt dat ook de concurrentie niet stil heeft gezeten.

GP: Ferrari kent een lange geschiedenis en dan is minimaal een overwinning aan haar stand verplicht. Vorig jaar werd er niet gewonnen, maar zal de SF15T zoveel beter zijn?
JA: De Formule 1 is nooit makkelijk, maar we hebben met de SF15T belangrijke stappen voorwaarts gemaakt. Toch verwachten we niet dat we wel eventjes een paar races zullen winnen. Mercedes blijft het sterkste en te kloppen team.

GP: De teams hebben tokens –ontwikkelingspunten– gekregen. Door een fout van de FIA mag men de motor nu het gehele jaar ontwikkelen. Hoeveel tokens heeft Ferrari nog over na de start in Australië?
MB: We hebben slechts een paar tokens gebruikt, want we willen zeker het een en ander nog veranderen. Niet dat de nieuwe motor niet af is, maar het kan altijd beter.
We zullen overigens met de nieuwe krachtbron van start gaan, want de PU (power-unit) van 2014 past sowieso niet in de SF15T. De PU van 2014 was niet genoeg, dus waarom zouden we ermee van start gaan?

GP: Kimi Räikkönen kon niet overweg met de F14T. Is de SF15T nu wel geschikt voor hem?
JA: We weten niet hoe de SF15T hem zal bevallen voordat hij zijn rondjes heeft gereden. We hebben wel hard gewerkt om zoveel mogelijk problemen van de F14T te verhelpen. Vooral de stabiliteit van de achterkant bij het aanremmen en de grip aan de voorkant waren punten voor Kimi.

GP: Vettel. Vaak geroemd om zijn inbreng. Wat hebben jullie tot nu toe bereikt?
JA: Vettel is pas laat betrokken geweest bij de ontwikkeling van de SF15T. Maar hij heeft ons nog wel zijn voorkeuren door kunnen geven en uitleggen. Zo hebben we gesproken over de remmen en de gevoeligheid van de besturing.
Het invloed van Sebastian op de SF15T zal gedurende seizoen langzaam maar zeker toenemen.

Wij van GPPits.net danken Scuderia Ferrari F1 voor de uitnodiging!