Drukke tijden op de redactie van GPPits.net! De sport ontwaakt uit een winterslaap en dat merken we nu zowel Sauber als Ferrari hun auto’s bekend maken.

Voor Ferrari staat er nogal wat op het spel: viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel verliet Red Bull Racing om in de voetsporen van zijn idool en mentor Michael Schumacher te treden.

Kimi Räikkönen bleef aan en we moeten maar afwachten of de Fin nu wel overweg kan met de SF15T, waar hij nauwelijks kon presteren met de F14T van vorig jaar.

Intussen zijn er de nodige koppen gerold bij het oudste team op de F1-grid. Domenicali vertrok, waarna Marco Mattiacci hem verving maar ook de deur werd gewezen na ingrijpen door de zelfgekroonde president van Ferrari, Sergio Marchionne.

Zelfgekroond?

Ja, want groot was de schok toen Luca di Montezemolo na 23 jaar afscheid moest nemen als president van Ferrari. Vanaf 1973 was Di Montezemolo al betrokken bij Ferrari.

De grote schoonmaak was hiermee nog niet voorbij, zo waarschuwden verschillende insiders. Pat Fry en vooral ontwerper Nikolas Tombazis zouden zich zorgen moeten maken.

Tombazis werd al eerder aangewezen door Aldo Costa, tegenwoordig ontwerper voor Mercedes, als degene die als de verantwoordelijke voor de malaise bij Ferrari moest worden gezien.

Uiteindelijk verlieten ook deze twee heren het bedrijf via de zijdeur…


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!