Acceleration 2014 is dus een compleet nieuwe festivalformule dat geheel rond de fans, van zowel muziek als races, is gebouwd. Beitske Visser was een verrassend gezicht op deze dag voor uw scribent. Een kort vraaggesprekje volgde;

Hoe gaat het met je? Wat heeft 2014 voor jou in petto?
Dat weet ik nog niet. Er wordt nog wel gesproken, dus dat zie ik als positief. Maar op dit moment is er nog niets concreet.

Je bent geen Red Bull junior meer? Was dat kortzichtig van Red Bull?
Het was een moeilijk seizoen en de resultaten waren niet wat we er beiden van verwacht hadden. We hadden allerlei problemen met de auto. Ik heb in ieder geval wel mijn best gedaan. Ik had graag meer tijd gehad, maar ben toch blij dat ik een kans heb gekregen.

Je hebt onlangs weer getest. Dat ging goed, maar je bent hier aanwezig voor de laatste loodjes?
Mijn test voor Van Amersfoort Racing ging inderdaad heel goed. Maar voor het komende seizoen staat er nog niets vast. En ik ben gevraagd om hier met de FA1-auto te rijden

En als je weer kunt racen? Waar gaat je voorkeur naar uit? Heb je een plan B?
Formule 3 natuurlijk. Het was erg leuk en leerzaam om met meer downforce te rijden. Ik spreek liever niet van een plan B, maar anders ga ik weer Formule Renault rijden. Ik wil wel blijven rijden. Anders sta je heel snel stil in je ontwikkeling.

En dat is inderdaad zonde. Visser heeft al vaker laten zien dat ze zeker het talent en snelheid heeft. De jongedame die op haar zestiende de racewereld zo verraste, zal hopelijk de nodige ondersteuning vinden en krijgen.