Zowel Carlin als MP Motorsport komen in Engeland met een gewijzigde line-up aan het vertrek. Local hero en leider in de F3.5 Oliver Rowland stapt in bij MP Motorsport, Carlin vervangt Marco Sörensen door Johnny Ceccotto Jr.

Sörensens seizoen bij Carlin is op zijn zachtst gezegd niet geworden wat hij ervan gehoopt had. De Deen scoorde in vier raceweekends geen enkel punt, kwam slechts drie keer in de top20 voor en viel twee keer uit. Hij heeft dan ook besloten om zich te concentreren op zijn GT-racing activiteiten in het WEC, waar hij met Christoffer Nygaard en Nicky Thiim een Aston Martin bestuurt. Teambaas Trevor Carlin: We vinden het jammer om Marco weg te zien voor hij zijn potentieel kon laten zien, maar we begrijpen zijn beslissing. Ceccotto Jr. is al eerder dit seizoen 2 keer voor Hilmer actief geweest, maar ook dat was niet echt een succes te noemen met twee uitvalbeurten, een 20e plaats en een 21e plaats

Bij MP Motorsport was Sergio Canamasas wegens “een geschil” in Oostenrijk niet aan de start verschenen (meestal betekent dat in codetaal dat er geen sponsorgeld is overgemaakt), dus moest Daniel de Jong alleen de eer van de NL’se renstal hooghouden. In Engeland is daarvoor thuisrijder Oliver Rowland aangetrokken. De Yorkshireman wordt ondersteund door Racing Steps Foundation en die hebben de fee voor Silverstone kunnen ophoesten. Rowland is trouwens geen onbekende voor MP Motorsport, in 2013 reed hij in de Renault 2.0 Cup voor het team en werd toen tweede achter Pierre Gasly en voor Esteban Ocon. Geweldig om voor mijn thuispubliek te mogen starten, ik kan RSF en MP Motorsport niet genoeg bedanken voor deze kans.

Tot slot keert er nóg een Yorkshireman terug op de grid. Jon Lancaster zal de opengevallen plaats die Ceccotto Jr. bij Hilmer heeft achtergelaten invullen.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!