Onze landgenoot Jérôme d’ Ambrosio heeft in Bahrein een geweldig weekend beleefd. De jongeman uit Verviers begint dit jaar aan zijn tweede seizoen in de GP2 Series, opnieuw als teamgenoot Kamui Kobayashi. Beide D.A.M.S.-coureurs kenden een uitstekende start van de GP2 Asia Series.

Het was echter debutant Nico Hülkenberg die op donderdag de polepositie wist te veroveren. De jonge Duitser wordt al lang aan de Formule 1 gelinkt en mag zich nu gaan bewijzen in de opstapklasse. Naast hem op de eerste startrij stond een uitstekende d’ Ambrosio, net voor teamgenoot en leider in de tussenstand Kobayashi. Als vierde mocht een andere debutant, Edoardo Mortara vertrekken. Hülkenberg kwam goed weg en behield de leiding, voor Kobayashi, Mortara en d’ Ambrosio. De Belg kon na vijf ronden terug opschuiven naar een derde plaats. Halverwege de race viel Hülkenberg door de pitstops terug naar een vierde plaats, waardoor de weg vrij was voor beide D.A.M.S.-coureurs. Kobayashi behield stevig de leiding en had op de streep nog een zestal seconden voorsprong op teamgenoot d’ Ambrosio. Het was de eerste dubbelzege voor D.A.M.S. sinds Silverstone 1990. Net geen twintig seconden later kwam Mortara over de finish en nam de laatste podiumplaats in, voor Hülkenberg en Valsecchi.

Eerste en tweede in de eerste race betekende achtste en zevende starten in de tweede, waarbij de eerste acht in omgekeerde volgorde starten. Daardoor kwamen Sérgio Perez en Giedo Van Der Garde op de eerste startrij terecht. Perez hield de hele race stand en won de race met een halve seconde voorsprong op de uitstekend gestartte Davide Valsecchi. Kobayahsi kende opnieuw een goede start en won twee plaatsjes, d’Ambrosio verloor er eentje aan zijn teamgenoot. Maar na twee ronden verschalke hij de sterk gestartte Earl Bamber en een ronde later was ook Kobayashi er aan voor de moeite. Dit was het begin van een uitstekende opmars en in de komende twintig ronden ging hij ook voorbij Roldán Rodriguez en Javier Villa, om in de allerlaatste (halve) ronde ook Nico Hülkenberg uit te schakelen. Opnieuw een podiumresultaat voor de jonge Belg, die de Formule 1 ambieert in 2010.

Na de helft van het seizoen staat Kobayashi aan de leiding van het klassement met 34 punten, gevolgd door Valsecchi (24), Rodriguez (22), d’Ambrosio (17), Villa (12) en Pérez en Hülkenberg, beide met tien punten. De volgende race vind plaats op 6 en 7 februari in Losail.