Regen en Spa-Francorchamps is een combinatie die voor heel erg veel spektakel kan zorgen, zo is nog maar eens gebleken in de tweede race van de GP2-Series, afgelopen zondag in het voorprogramma van de Formule 1. Met ruim een uur vertraging gaat de race van start, door mist en lichte regen konden de medische diensten niet ter beschikking worden gesteld en de race moest dus worden uitgesteld. Na de eerste race heef tde jonge Duitser Nico Rosberg de leiding in de stand overgenomen van Heikki Kovalainen, die al sinds het begin van het seizoen stevig de eerste plaats in handen had. De Fin moet hier dus meer punten behalen dan Rosberg wilt hij terug de leiding nemen. Dat wordt geen gemakkelijke opgave, met Rosberg op een zesde startplaats en Kovalainen amper op de vijftiende.

De race gaat dan uiteindelijk toch van start, met Adam Carroll die de eerste startplaats behoudt. Geleidelijk aan neemt hij beetje bij beetje afstand, met enkele interessante gevechten in het middenveld achter hem. Alvarez verliest veel, hij valt terug van een tweede naar een zevende plek. Maar het blijft regenen, en een gladde baan wordt gevaarlijk. In de negende van de 19 geplande ronden gaat het mis. Matthias Lauda schuift van de baan in de Eau Rouge en klapt zwaar in de banden. Gele vlaggen worden gezwaaid en de marshalls proberen de brokstukken te verwijderen. Maar Neel Jani ziet dat te laat, kan nog net ontwijken en vliegt aan de binnenkant zwaar tegen de muur, met vrijwel ongeremde snelheid. De jonge Zwitser stapt ongedeerd uit, maar de hele baan ligt wel versperd met brokstukken afgebroken wielen. De situatie is wat te vergelijken met de Grand Prix van Brazili� in 2003, na de crashes van Mark Webber en Fernando Alonso. De rode vlag wordt uitgehangen, de resterende 21 coureurs stellen zich weer op de startgrid op in afwachting van een herstart. Terwijl de brokstukken nog worden opgeruimd wordt uiteindelijk na een minuut of vijf bekendgemaakt dat er niet meer gereden zal worden, en de uitslag van de laatste volledige ronde telt.

Adam Carroll wint zo de korte race, gevolgd door Borja Garcia en Ernesto Viso. Scott Speed, Nico Rosberg en Jose Cruz Alvarez vervolledigen de top zes. Heiki Kovalainen eindigd als negende. Matthias Lauda wordt als laatste geklasseerd, Neel Jani als achttiende. De volledige uitslag is hier te vinden, de stand in het wereldkampioenschap staat hier. Binnen drie weken wordt de laatste race gereden, in de woestijnen van Bahrein.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter