Raffaele Marciello maakt in 2015 een switch van Racing Engineering naar Trident. Hij zal een volledig seizoen GP2 combineren met zijn taken als reserve-coureur voor Sauber

De 20-jarige Italiaan werd vorig jaar in zijn Gp2-debuut achtste en scoorde drie podiumplaatsen, plus de overwinning in de feature-race in België. Ik ben heel blij dat de overeenkomst met Trident nu rond is. Ze waren vanaf het begin erg geïnteresseerd in me, en ik voel het vertrouwen dat daaruit spreekt. We hebben veel werk te doen, maar met de hulp van Ferrari, hebben we alles in huis om te slagen.

Het lijkt er dus op dat het aantrekken van Marciello het Italiaanse team een boost gaat geven. Met deze overeenkomst kan ik stellen dat een van mijn dromen waar is geworden aldus teambaas Maurizio Salvadori.
Wij als Trident zullen ons uiterste best doen om “Lello” in zijn carrière vooruit te helpen, aangezien hij de kans krijgt de Italiaanse natie weer terug in de F1 krijgen.

Zoals verwacht zit de Ferrari Academy dus achter deze switch. Racing Engineering is de afgelopen jaren een goed team gebleken, dat vorig jaar vierde werd in het teamklassement en twee jaar geleden met Fabio Leimer de kampioen van 2013 in huis had.

Maar ja, het team is Spaans. Trident is wel Italiaans, maar werd vorig jaar zesde. Dat was mede dankzij het goede rijden van Johnny Ceccotto Jr, want Sergio Canamasas viel vooral op met dwaas gedrag op en soms ook naast de baan in de grindbak.
Zie zijn excursies in Monza waar Marciello ook al eens de dupe van werd


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!