Sergey Sirotkin, we hadden er over het algemeen geen goed woord over de jonge Rus die de jongste Grand Prix-rijder ooit leek te worden. Maar ook die titel ging door Max Verstappen aan zijn neus voorbij.

Sergey had nog niet veel laten zien, om de F1-fans te overtuigen van zijn kunnen en leek vooral door middel van Russisch sponsorgeld in de te stappen bij Sauber. Helaas voor Sauber bleken de Russen onbetrouwbaar qua afspraken en ging alles niet door.

Sirotkin ging verder in de GP2, en tot nu toe overtuigde hij niet echt.Tevens is landgenoot Kvyat veel succesvoller gebleken in zijn overstap van Toro Rosso naar Red Bull als ‘opvolger’ van Vettel. Helaas kampt het Brits-Oostenrijks team met technische problemen.

Nu heeft Sirotkin zijn eerste pole position in de GP2 gepakt op Silverstone. De Rapax-coureur was de enige coureur onder de 1.40, en was hiermee bijna twee tienden sneller dan Stoffel Vandoorne die voor de tweede keer dit seizoen een ander voor moet laten gaan in de kwalificatie.

De andere rijder uit de Benelux, Daniel de Jong, kon tot zijn spijt niet imponeren op Silverstone. De Nederlander was ruim anderhalve seconde langzamer dan de poletijd van Sirotkin en gaat vanaf een P22 van start.

We zijn benieuwd wat Sergey Sirotkin kan laten zien vanmiddag.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!