Zuid-Afrika doet nog altijd pogingen om de Formule 1 weer terug naar Afrika te halen. Het leek er lange tijd op dat dit door geldgebrek niet zou lukken, maar er is weer hoop. Een investeringsmaatschappij, African Renaissance Holdings, is bereid het project te financieren. Het oorspronkelijke plan hield een nieuw circuit in de buurt van Kaapstad in, maar met de komst van deze investeringsmaatschappij lijkt dat echter een afgesloten hoofdstuk.

De maatschappij heeft veel belangen in Durban, waar het onder andere een casino in bezit heeft. Ze willen Durban, gelegen aan de Indische Oceaan, omvormen tot een toeristische trekpleister. En wat is er nou beter voor de publiciteit dan een Formule 1 race door de straten van Durban? Er waren al eerder plannen voor een stratenrace door Durban, maar nu lijkt het een stuk serieuzer. Het circuit staat ook al op de voorlopige kalender van het A1 Grand Prix kampioenschap.

David Grant, organisator van de Grand Prix: “De voorlopige datum voor de eerste race is april 2008. Bernie Ecclestone wil voor het einde van dit jaar alles vastleggen. Het is nu aan de regering om te besluiten of ze dit project willen steunen of niet.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter