We zijn weer gestart, na een vakantieperiode voor het F1 wereldje, de eerste vrije trainingen in Monza zijn van start gegaan.

De eerste die zijn bolide op het circuit brengt is de Toyota rijder Cristiano da Matta, maar de eerste die een tijd neerzet is de Williams piloot Ralf Schumacher, zijn tijd is een 1,22.829.
Montoya is de eerste die de wereldberoemde chicane afsnijd, toont dit aan dat de Colombiaan scherp staat?

Michael is ondertussen het snelste onderweg, maar de Duitser gaat te ver en schuift de kattenbak in, gevolg dat Schumi weer de pits in mag.
R�ikkonen en Coulthard rijden beide een tijd van 1,23 en nemen de plaatsen twee en drie voorlopig in.

Na tien minuten is het de Braziliaan Barrichello die snel onderweg is en zet de beste tijd neer in sector 2, Barrichello komt over de finish met de beste tijd.
De Brit Button zet met zijn BAR een derde tijd neer, maar Montoya is ook bezig aan een snel rondje, maar moet tevreden zijn met een tweede tijd.
De Colombiaan gaat door en pompt er nog een snel rondje uit, hij is de eerste die onder de 1,22 gaat en eist daarmee de eerste plaats op.

Zoals te verwachten was gaan de Renaults hier minder goed voor de dag komen, Alonso en Trulli moeten het stellen met een voorlopige derde en vierde tijd.

Na een goede 20 minuten komt de vijfvoudige wereldkampioen buiten en stelt meteen orde op zaken en nestelt zich op een tweede plaats.
Jaguar piloot Justin Wilson perst er ook een rondje uit, maar komt terecht op een zevende plaats.

Montoya gaat ondertussen weer hard tekeer en het lijkt erop dat de Colombiaan de limiet aan het opzoeken is, maar neemt weer de chicane op de verkeerde manier, maar de Colombiaan blijft doorgaan en werkt een lange stint af.
Zijn teammaat snoept ondertussen de tweede plaats af van Michael.

Nog een 20 minuten te gaan en de jonge Fin neemt deze keer de leiding over van Montoya, maar lang genieten zit er niet in voor de Fin want Michael is snel onderweg en zet in iedere sector de beste tijd achter zijn naam.

De Toyota�s zijn ook goed bezig en eisen de plaatsen vier en zes in, waarvan da Matta de snelste is.
Montoya zoekt weer de limiet op en komt daarmee op de tweede plaats te staan, maar R�ikk�nen laat dit niet zomaar voorbijgaan en neemt weer de tweede plaats over van Montoya.

Barrichello begint nu ook zijn snelle ronde en de Braziliaan heeft vleugeltjes gekregen want hij verbeterd de tijden in sector ��n en twee, Rubens pakt de eerste plaats en verwijst zijn teammaat naar een tweede plaats.

De eerste vrije trainingen zitten er weer op, de beide Ferrari wagens hebben de Tifosi laten zien dat ze nog niet afgeschreven zijn.
We zullen zien hoe het in de tweede vrije training zal verlopen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter