Aanwezige rijders: Alonso, Fisichella, Montoya, M. Schumacher en Trulli.

“Een paar seizoenen geleden zijn twee in de achterhoede rijdende Italiaanse rijders van team gewisseld. Sinds toen hebben jullie verschillende resultaten geboekt. Toen vond je natuurlijk dat je dat zo moest doen maar als je terugkijkt, wat denk je er nu van ?”

Jarno:

“Ik ben zeker heel blij om bij Renault te zijn. We hebben �n de wagen �n de prestaties �n het team duidelijk verbeterd, dus kan ik nu zeggen dat het voor mij een goede verandering was en het ziet er zelfs nog beter uit voor de toekomst.”

Giancarlo:

“Ik ben iets minder gelukkig dan Jarno, dat zal duidelijk zijn. Ik heb dit jaar mijn eerste F1 race gewonnen, bij Jordan, maar het is een zwaar seizoen. Helaas is het totaal pakket niet goed genoeg en we hebben problemen kompetitief te zijn. Ik heb nog drie races te gaan bij Jordan en ik zal mijn best doen. Het zal moeilijk zijn om punten te scoren. Volgend jaar ga ik naar Sauber en ik heb daar vertrouwen in. “

“Michael, jij bent duidelijk ��n van de stijders voor het kampioenschap. In hoeverre heb jij een voordeel door het feit dat je al eerder in deze situatie bent geweest ?”

 

“We zullen zien. Ik zou niet zeggen dat ik een groot voordeel heb, want die andere jongens zijn er ook goed genoeg voor, anders zouden ze nu niet zijn waar ze zijn. Als we het over rondetijden hebben, zou het een voordeel kunnen zijn, in bepaalde omstandigheden, strategische omstandigheden, maar we zullen het allemaal moeten gaan beleven.”

“Fernando, jouw rol in de komende races is eigenlijk een vreemde, want jouw deelname zou het kampioenschap wel eens door de war kunnen gooien. Wat vind je daar van ?”

 

“Ik weet het niet. Van de komende race verwacht ik niet te veel. Maar in Suzuka verwachten we kompetitief te zullen zijn en dan kunnen we misschien midden in het gevecht zitten met de belangrijkste deelnemers. Ik hoop dat ik niemand zal storen. Iedereen weet dat onze Renault even goed kan zijn als Williams, McLaren en Ferrari, op sommige circuits, en het zal misschien juist interessanter zijn voor de kijkers als Jarno en ik ook in het gevecht verwikkeld zijn.”

” Juan Pablo, je hebt al grote kampioenschappen gewonnen, zoals F3000 en ChampCar, hoe belangrijk is het om die kampioenschappen gewonnen te hebben, om onder soortgelijke druk te hebben gestaan als nu ?”

 

“Ik denk dat het helpt. Ik concentreer me niet zo op het kampioenschap. Mijn hoofddoel is de races uit te rijden, veel punten te scoren, voor Michael en Kimi te eindigen en als je je werk goed doet, dan zou je het moeten kunnen winnen. Zo zie ik dat.”

“Waar denk je goed te zullen zijn in de komende races ?”

 

“Ik denk dat alledrie de races ons zullen liggen. De moeilijkste zal deze zijn. Ik denk dat we een kans hebben tegen ze te knokken maar we zullen zien wat er gaat gebeuren.”

“Terug naar het kampioenschap. Kimi heeft deze situatie nog niet eerder gekend. Heb je daar een voordeel ten opzichte van hem ?”

 

“Nee, niet echt. Wanneer je in die wagen zit te sturen, denk je niet echt aan allerlei andere dingen. Je bent aan het rijden en je doet je uiterste best. Uiteindelijk komt het erop neer dat je aan het einde van het seizoen de punten moet optellen en dan kun je zien of je er genoeg hebt om te winnen.”

(…)

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter