Toro Rosso begint een behoorlijke reputatie op te bouwen in Austin. Waar Max Verstappen vorig jaar nog vierde werd in de Italiaanse bolide, was het dit jaar Carlos Sainz jr. die indruk maakte op het Texaanse circuit. De Spanjaard wist na een duel met zijn jeugdheld Fernando Alonso een prima zesde plaats uit het vuur te slepen. Een evenaring van zijn beste finishpositie ooit.

Het weekend van Carlos Sainz jr. had al een prima vibe nadat hij in de kwalificatie al een tiende plek behaalde. In de race profiteerde hij optimaal van problemen bij de coureurs voor hem. Lange tijd lag de Toro Rosso coureur op de vijfde positie, maar in de laatste ronde moest deze plek nog prijs gegeven worden aan Fernando Alonso. Het resultaat van vandaag is een speciale voor mij en het team. Wat een oppepper om het team te motiveren en onze schouders er voor het rest van het seizoen onder te zetten. Het is een weekend dat ik me altijd zal herinneren, aldus een dolblije Sainz in het persbericht van Toro Rosso.

De teamgenoot van Sainz, Daniil Kvyat, kende een moeilijke race. De Rus kwam in de eerste ronde in contact met Sergio Perèz en kreeg daarvoor een tien seconden tijdstraf. Het team veranderde daarop de strategie naar een één stopper. Kvyat kwam daarmee niet verder dan de twaalfde positie.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!