Haas F1 heeft een moeilijk weekend in Austin weten af te sluiten met punten. Ondanks dat Esteban Gutierrez uitviel met remproblemen, wist Romain Grosjean nog een puntje uit het vuur te slepen. Het zijn de eerste punten voor het Amerikaanse team sinds de grand prix van Oostenrijk.

Na de kwalificatie leek het weekend van het Haas F1 team uit te lopen op een drama. Waar het team in Japan nog met twee auto’s naar Q3 gingen, kwam Romain Grosjean niet verder dan Q1, en Esteban Gutierrez vond in Q2 zijn waterloo. Ook de race leek uit te lopen op een teleurstelling. Gutierrez moest al vrij snel opgeven met remproblemen, en Grosjean kwam net als in de trainingen snelheid tekort ten opzichte van de concurrentie. Problemen bij coureurs voor Grosjean zorgen er echter voor dat de Fransman kan doorstoten naar een tiende positie, en die plek is goed voor één punt.

In de stand om het wereldkampioenschap staat het team inmiddels op achtste positie met negenentwintig punten. Romain Grosjean is verantwoordelijk voor alle punten die het team tot dusver gescoord heeft.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.