De Grote Prijs van Turkije is gewonnen door de Fin Kimi Ra�kk�nen.
Na een wat mindere start moest Kimi zich achter Fisichella scharen, maar Kimi maakte zijn slechte start weer snel goed en nam weer de leiding op zich en stond deze niet meer af.

Alonso moest zich bij de start tevreden stellen met de derde plaats en moest toezien hoe de McLaren piloot zijn teammaat Fisichella inhalen, we moesten niet lang wachten op de teamradio�Alonso kreeg te horen dat hij sneller was dan Fisi en deze mocht inhalen, wat dan ook zonder problemen gebeurde.

De eerste 10 ronden van de Turkse Grote Prijs waren best spannend, we werden getrakteerd op een aantal mooie inhaalmanoeuvres, maar nadien lag de race bijna zo goed als vast.

Bij McLaren zag het er lang naar uit dat ze nog eens een 1 � 2 in de wacht gingen slepen, maar een spotted tyre bij Montoya sloeg deze droom aan diggelen 2 rondjes voor het einde.
Montoya reed comfortabel op een tweede plaats maar ging tot 2 maal toe van de baan en Alonso kon zo de kans benutten om Montoya in te halen.

Bij Williams ging het helemaal fout, beide rijders kregen af te rekenen met Bandenproblemen, het probleem was bij beide rijders weer te vinden op dezelfde plaats, tot tweemaal moesten Webber en Heidfeld toezien dat een lekke band de race verpeste.
Alsof dat nog niet genoeg was kreeg Webber het nog aan de stok met Michael Schumacher.
Door het incident heeft Michael het meeste schade opgelopen, het team heeft de resterende rondes dan maar gebruikt om de nodige data in te winnen.

De man van de race is ongetwijfeld Jenson Button, de Brit heeft vandaag laten zien dat hij talent heeft, hij had de snelheid, het talent en heeft een paar mooie acties laten zien op dit mooie circuit.

Toyota was weer een beetje teleurstellend.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter