De Max Verstappen – fans mogen nog steeds optimistisch zijn voor de kwalificatie. Verstappen was in de derde vrije training de snelste man.
Het gat met vooral Ferrari maar ook Mercedes en Red Bull is wel kleiner geworden. In de kwalificatie is bekend dat de Ferrari en Mercedes wat extra vermogen kunnen bijjzetten, Red Bull kan dit niet. Het beloofd dus een spannende kwalificatie te worden.

Helemaal probleemloos verliep de kwalificatie voor Verstappen niet, 10 minuten voor het einde moest de Nederlander binnenkomen omdat de versnellingsbak vanzelf schakelde. Na een snelle reset leek het probleem verholpen te zijn. Daniel Ricciardo in de andere Red Bull raakte in zijn snelle ronde even de muur maar kon zonder grote schade verder. Marcus Ericsson kwam ook in aanraking met de muur en vernielde zijn achtervleugel. Door deze actie werd de training met een code rood even onderbroken.

Naast Ricciardo waren het ook Stroll en Vettel die de muur even toucheerden met hun achterwiel maar wel door konden. Straks om 15:00 de kwalificatie!


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter